Wednesday, April 17, 2013

April's Recipe : Semolina halvah!!!! - Χαλβάς από Σιμιγδάλι!!!!


Ένας χαλβάς όλο γλύκα! Εύκολο, νόστιμο, νηστίσιμο γλυκό που σίγουρα θα σας κόψει κάθε ανάγκη για ζάχαρη. Γευτείτε τον με τον καφέ σας ή το ρόφημα σας, σερβιρισμένο με μπόλικη κανέλα!

This is a recipe for a delicious halvah! An easy to make, tasteful and lent friendly dessert that will satisfy your need for sugar. Take it with your coffee or drink, served with lots of cinnamon!!! 




Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Δυο φλιτζάνια λεπτό σιμιγδάλι

Materials 
1 cup of olive oil
2 cups of fine semolina


Υλικά για το Σιρόπι
Τρία  φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
Πέντε φλιτζάνια νερο
1
ξύλο κανέλας
1
μικρό πορτοκάλι (cut one slice and take the rest’s juice)

Syrup materials
3 cups of white grain sugar
5 cups of water
1 cinnamon stick
a small orange




Εκτέλεση
 Για το γλυκό αυτό θα χρειαστούμε δυο κατσαρόλες, στη μία να ετοιμάσουμε το σιρόπι και στην άλλη να ψήσουμε το σιμιγδάλι. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…
Στη μία κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και προσθέστε το λεπτό σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συχνά για να μην καεί, σε μέτρια φωτιά.  Είναι έτοιμο όταν χάσει το έντονο κίτρινο χρώμα του και αρχίσει να αποκτάει μία χρυσοκαφε απόχρωση!

Preparation
For this dessert you are going to need two pans, one for the syrup and one for the semolina. Let’s begin…

Put the olive oil in one pan and add the fine semolina. In a medium temperature you have to stir continuously to avoid getting the semolina burned. It’s ready as soon as it looses its yellowish color and take a golden - brown color.




Στη δεύτερη κατσαρόλα προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, το χυμό του πορτοκαλιού και μία ροδέλα πορτοκαλιού και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο σιρόπι. Μόλις βράσει το αφήνεται ελάχιστα και είναι έτοιμο.

Put the water in the second pan and add the sugar, the cinnamon stick, the orange juice and an orange slice. Stir until you have a smooth syrup. As soon as it boils you leave it for some seconds and its done!


Αφαιρέστε το πορτοκάλι και την κανέλα και ρίξτε το σιρόπι στο σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Προσοχή μην σας πιτσιλήσει και καείτε.

You remove the orange slice and the cinnamon stick and add the syrup to the semolina. Be extra careful to avoid being burned. The oil inside the semolina doesn’t react in a friendly way with the syrup’s water!


Ρίχνετε το  μίγμα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και προσθέτετε κανέλα τριμμένη. Το αφήνετε να κρυώσει καμία ώρα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Put the mixture in a baking pan or a pyrex and add cinnamon powder. Let it cool for about an hour and it’s ready to be served!



  
Τιπς
- Στο σιρόπι μπορείτε να προσθέσετε και ένα αστεροειδή γλυκάνισο για περισσότερο άρωμα. Μην ξεχάσετε να τον αφαιρέσετε πριν βάλετε το σιρόπι στο σιμιγδάλι.
- Μπορείτε όταν προσθέσετε το σιρόπι να βάλετε στο μίγμα και αμύγδαλο καθαρισμένο ή καρύδι ή σταφίδες. Ότι τραβάει η όρεξή σας.

Tips
- You may want to add an aniseed in the syrup for more flavour  Don’t forget to remove it before you add the syrup to the semolina.
- You also may add raisins and almonds or nuts in the mixture! Whatever your heart desire!






Καλή σας απόλαυση!!!!

Enjoy!!!


No comments:

Post a Comment